London Calling

Vergeet de Big Ben en Buckingham Palace: Londen is the place to be voor bier.

We gaan naar Londen voor bier. Dat kan het best tijdens een bierfestival, waarvan we er twee kunnen aanraden. De eerste is het Great British Beer Festival (sinds 1977): van 7 tot en met 11 augustus is de immense hal van de Olympia gevuld met het beste wat Britse brouwers te bieden hebben. Dat betekent veel real ale: bier dat in het vat (cask) tot ontplooiing komt en zonder koolzuurdruk wordt getapt.

Het andere festival is Beavertown Extravaganza. Een betere naam kan niet: dit is het uitzinnigste bierfestival dat ik ken. Tachtig van de allerbeste brouwerijen uit heel de wereld zijn hier aanwezig op 7 en 8 september in het rauwe Printworks, een voormalige drukkerij. Voor de toegangsprijs kan het proefglas ongelimiteerd gevuld worden met de mooiste bieren.

Ook buiten deze festivals is er natuurlijk wel een pint te vinden in de stad. Naast de traditionele Engelse pub zijn dit wat tips: diverse filialen van de Brewdog bar, de Bermondsey Beer Mile (Enid street/Druid street) en mijn favoriet: Euston Tap.

Vijf bieren uit Londen, ook te vinden in de Nederlandse bierspeciaalzaken.

Meer op de site van de Volkskrant.

Reacties zijn gesloten.