The day after the one before

Als je dan toch in Londen bent (vanwege Beavertown Extravaganza), dan kun je de volgende dag net zo goed nog wat andere bierige activiteiten ondernemen. Dat we ook nog tijd hebben gevonden voor een bezoek aan het (zeer interessante) Imperial War Museum zeg.

Hieronder een lijst van de zes bieradressen die we bezochten, waarvan de meeste zich aan de zogenaamde Bermondsey Beer Mile bevinden. In de gewelven onder de spoorlijn vind je anderhalve hand vol aan brouwerijen, die op zaterdag hun taproom openen. Superhip. Al rijdt er wel gewoon verkeer vlak langs die taprooms, en is de ruimte om buiten te staan met je glas zeer beperkt of helemaal niet aanwezig. De ordentelijkheid van de gang der zaken wordt nauwlettend in de gaten gehouden door het beveiligingspersoneel. En binnen is het druk, soms heel druk.

  • Euston Tap – Voordat je op de trein, bus of metro bij het Euston station stapt, of er na, of als je helemaal niet met de trein, bus of metro wil: British finest ales! Probeer vooral de cask ales.
  • Brewdog Camden – de eerste Brewdog bar buiten Schotland. Aan de rand van het bekende Camden Town.
  • Anspach & Hobday – De eerste aan de Bermondsey Beer Mile die we aandeden. Brewers of distinction, is hun slogan. Nou, vooruit dan maar.
  • Southwark Brewing – No nonsense Britse buurtpub-sfeer. Geen fratsen, gewoon bier. En snel een beetje.
  • The Barrel Project – Nagelnieuw, deze opslagplaats met vaten. Je loopt er zo voorbij, maar let op het veelkleurige bord met “craft beer” en loop gerust naar binnen. Achterin is een taproompje, waar je de nogal weifelende bieren uit plastic bekers drinkt. Misschien wordt het later beter.
  • BBNo – Gelauwerd ende geroemd, vandaar dat er enkele deuren verder een tweede locatie is geopend. En ook daar al druk. Veelal goede bieren.

Ook nog te bezoeken op de Bermondsey Beer Mile: Partizan Brewing, UBREW, Hawkes Cidery & Taproom, EeBriaThe Bottle Shop en Fourpure. Brouwerij The Kernel, ook aldaar gehuisvest, doet niet meer aan een taproom maar je kunt er wel bier kopen op zaterdag.

Reacties zijn gesloten.