Het is beter te geven dan te nemen

Wat is er mooier dan met bier je geld verdienen? Met bier een goed doel steunen natuurlijk! En dat gebeurt dan ook vol overgave en op ruime schaal in Nederland. Daarbij blijkt KiKa een populair goed doel te zijn. Peter van der Arend maakt al jaren zijn ‘Mikkie en Roos’ reeks ten behoeve van deze stichting die gericht is op onderzoek naar kanker bij kinderen. En jaarlijks, voor het eerst in 2012, organiseert biergroothandel Bier&cO de Geniet & Geef actie. Ook voor KiKa.

Het idee is dat telkens een andere brouwerij een bier maakt, en dit tegen kostprijs ter beschikking stelt. Wat er van de opbrengst overblijft na aftrek van de kosten gaat helemaal naar KiKa. Dit jaar was Jopen uit Haarlem de brouwerij van keuze. Het Geniet & Geef bier editie 2017 werd een frisse blonde doordrinker met citrustonen en een schragend bittertje.

Werkt dat dan, bier voor een goed doel? Jazeker, want op deze manier werd in de afgelopen jaren al zo’n 3 ton opgehaald. De eerste fles Geniet & Geef bier van dit jaar werd op 7 september in de Jopenkerk in Haarlem geveild voor een recordbedrag van 3000 euro. Op bierista.nl vind je het videoverslag.

Kortom: drinkt dit bier! Bestel een glas in de bar (bijvoorbeeld bij In de Wildeman of Proeflokaal Arendsnest; een complete lijst heb ik niet kunnen vinden) of koop voor €7,80 een 75 cl fles bij de Albert Heijn of Mitra, en help mee aan iets positiefs. Dat bedrag is net zo symbolisch als de gebrouwen hoeveelheid (78 hl voor horeca en 78 hl voor retail) omdat 78% het percentage kinderen dat van kanker geneest. En ja, dat getal loopt elk jaar op.

Een fles goedheid omwille van wat goedheid. In deze barre tijden zou ik geen betere besteding van uw schaarse euro’s weten.

Reacties zijn gesloten.