USA beer places

Omdat het handig kan zijn: de Amerikaanse bieradressen van onze laatste reis op een rijtje. Met een kaartje. Dit zijn dus niet per se de beste of bijzonderste bierplekken van Amerika, maar gewoon de plekken waar we geweest zijn. En daar zitten best wel wat bijzondere plekken tussen.

Brouwerijen, bars etc. bezoeken met ‘minors’? Dat kan op veel plekken wel, al dient je kroost (<21 jaar) zich verre van bier of andere drank te houden. Sommige lokaties laten helemaal geen personen onder de 21 binnen. Dat hangt samen met het type licentie dat men heeft. Kijk dus niet gek op van een streng deurbeleid. Dit kan overigens per staat verschillen.

 • Library Alehouse, Santa Monica (Los Angeles, CA) – Onze eerste pleisterplaats na de vlucht. Misschien daarom, maar wij vonden het zeker een fijne plek voor goed bier en dito pubfare. Nummer 1 op Ratebeer’s Santa Monica-lijst.
 • The Bruery, Placentia (Los Angeles, CA) – Wij zijn The Bruery fanboys (m/v). Zeker na dit bezoek. Het zit op een onooglijke plek, maar eenmaal binnen is dat snel vergeten. Jammer dat ze voor sommige bieren wat moeilijk gedoe met een lidmaatschap nodig achten, maar een beetje de domme toerist uithangen doet wonderen.
 • Prescott (AZ) – Home of the Whiskey Row. Kent een paar fijne gelegenheden zoals Prescott Brewing Company, Park Plaza Liquor and Deli, en last but not least de Superstition Meadery (mede dus).
 • Las Vegas (NV) – What happens in Vegas, stays in Vegas. We dronken er onze bieren bij Monte Carlo’s The Pub (nu gesloten) en The Public House (The Grand Canal Shoppes in The Venetian) waar je je bier via een iPad bestelt.
 • Snowshoe Brewing, Arnold (CA) – Typisch Amerikaans, zeggen we dan: elk gehucht heeft hier zijn eigen brewpub. In Arnold is dat dus Snowshoe. Drink het bier hier, want in Nederland zal het nooit verkrijgbaar zijn.
 • Mammoth, Mammoth Lakes (CA) – Mammoth is een wintersportplaats. ’s Zomers kun je er ook de bergen in, maar een bezoek aan een van de vele festivals is ook een optie, evenals aan een druk kruispunt pintjes weghakken bij de Mammoth brewpub. Dit bier is wél verkrijgbaar in Nederland.
 • Russian River, Santa Rosa (CA) – Met een glas Pliny the Elder aan de lippen en een dampende megapizza voor de neus, waan je je in de bierhemel. Het is er wel druk. Maar je bént er wel. Nog best een leuke straat ook, die 4th street. (Russian River is nu bezig met de bouw van een nieuwe locatie.)
 • Lagunitas, Petaluma (CA) – Relax, man, weetjewel. Peace enzo. Te gek. Met fijne bieren en prima pubfare. Gratis royale rondleiding. Chill.
 • Anderson Valley, Boonville (CA) – Diep verstopt in de met wijnranken bedekte Californische heuvels bevindt zich deze bierpleisterplaats. Een fraaie bierselectie: Anderson Valley maakt veel meer dan de flessen en blikken die we in Nederland te zien krijgen.
 • North Coast, Fort Bragg (CA) – Aan het einde van de wereld staat deze craft beer founding father. Thuishaven van o.a. de Old Rasputin RIS en Old Stock Ale. In diverse barrel aged varianten. Oh, konden we maar meer flessen mee naar huis nemen. Fort Bragg zelf is, ehm, apart.
 • Cellarmaker, San Francisco (CA) – Hip, druk, klein – Amerikaans craft beer anno nu. Niet in de meest sjieke buurt van SF overigens.
 • Anchor, San Francisco (CA) – Heilige grond, niets minder. Zie, ruik en voel de plek die zo belangrijk is geweest voor de bierrenaissance in de VS, en daarmee de wereld.

Reacties zijn gesloten.