Pint Beschermheer Speciaalbier 2017

Nog steeds trots! Vorige maand werd ik tot mijn verrassing door de bierconsumentenvereniging Pint geëerd met de titel “Beschermheer Speciaalbier”. Dat gebeurde in de slijterij Liquorstore The Pint aan de Middenweg in Amsterdam. Ik was daar om boeken te signeren en een proeverij te houden, en ging er weer vandaan als trotse eerste drager van deze titel.

Wat houdt het in? De officiële definitie: “Beschermheer/vrouwe van speciaalbier: de persoon die zich bovenmate (meer dan evt. functie van hem/haar verlangt) inspant om de consument te voorzien van objectieve informatie omtrent bier, met als doel om kennis te vergroten, interesse te wekken en passie (van de brouwers) over te brengen“. Nou, daar kan ik me wel in vinden! Het is een titel waarvan er elk jaar een dra(a)g(st)er bij komt; het is dus geen wisselbokaal. Met het verstrijken der jaren kunnen we er een gezellig kluppie van maken.

En waarom ik? Voorzitter Rianne Joosse: “Omdat hij in zijn kruistocht om de bierdrinker vertrouwd te maken met de verschillende stijlen als ridder een lans breekt voor kennis. En omdat hij zich inspant om die kennis te bewaren, te bewaken en over te brengen“. In mijn uitingen in Volkskrant Magazine, het boek, dit blog en al het andereklinkt consequent zijn credo ‘Kennis van stijlen is de sleutel tot het genieten van bier’ door“, is het. En dat vind ik nog het mooiste hiervan: de bedoeling die ik heb, informeren en enthousiasmeren, wordt gezien!

Oja, om dat woord “Speciaalbier” hebben we nog hartelijk gelachen. Maakt het voor mij niet minder waardevol! Op de foto de roodkoperen trofee, en het artikel in Pint Magazine nr. 222, van oktober 2017. En hier is een link naar een artikel op de Pint site.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.