Dit is een boek over bier komt er aan!

Hoe treffend kan een boektitel zijn. Dit is een boek over bier is hét boek voor iedereen die meer over bier wil weten, maar niet weet waar te beginnen. De kopij is ingeleverd, de redactie heeft zijn werk gedaan, de opmaker slash grafisch artiest heeft zich er heerlijk op uitgeleefd. De laatste correcties worden aangebracht. En dan komt het er echt aan. Op 2 mei 2017. Bij Fontaine Uitgevers.

De wervende tekst uit de catalogus:

Bier is meer aanwezig dan ooit tevoren. Er is een overweldigende verscheidenheid aan bieren verkrijgbaar in speciaalzaken en supermarkten en zelfs op menukaarten. Maar welk bier te kiezen? Zoveel namen, zoveel smaken, zoveel brouwers… Dit boek schiet te hulp en leert de lezer zijn weg te vinden tussen al die bieren. Het geeft informatie over diverse bierstijlen en leert bijvoorbeeld het verschil tussen een barley wine en een saison.

Meer dan twintig stijlen worden kort beschreven en toegelicht aan de hand van kenmerkende bieren uit Nederland en uit het buitenland. Maar er is meer te lezen in dit boek. Wat is een mooi moment voor een bepaald bier? Uit welk glas drink je het? Hoe maak je een keuze in bierbar of -winkel? Wat heb je te zoeken op een bierfestival? Dit boek maakt dorstig, naar nieuwe smaken, verrassende bierstijlen en (nog) onbekende brouwers.

Raymond van der Laan is bierliefhebber en -schrijver. Hij is al sinds de jaren tachtig op bierontdekkingsreis. En wat hij op die reis ontdekt deelt hij graag met anderen. Hij schrijft regelmatig over bier voor Volkskrant Magazine.

Nu al te koop!

bol.com
AKO
Management Boek
Boek-plus

Reacties zijn gesloten.